Instagram WhatsApp
Logo De Waterval
foto 1
foto 5
foto 10

Yoga, mindfulness en mediatie

Lu jong
Is Tibetaanse helende yoga. Gericht op het gezond houden van lichaam en geest. Omdat we door ons lichaam te gebruiken, rust brengen in onze geest spreken we ook wel van ‘transformatie in beweging’. Ademhaling en ook meditatie spelen een belangrijke rol bij Lu Jong. De adem is als de brug tussen lichaam en geest. Gebaseerd op de Tibetaanse Geneeskunde balanceren en zuiveren we de vijf elementen die binnen en buiten ons aanwezig zijn. Ruimte, aarde, wind, vuur en water.
Lu Jong vindt zijn basis in de eeuwenoude Tibetaanse filosofie (Tantrayana) en geneeskunde. De eenvoudige oefeningen openen, balanceren en zuiveren de 72.000 levenskanalen.
Lu Jong is een rustige vorm van yoga speciaal ontwikkeld door Tulku Lobsang (zeer gewaardeerde Tibetaanse lama en arts) voor de westerse mensen. Zodat Lu jong voor iedereen toegankelijk is.

De Elementen
Evenwicht in die elementen vormt de basis van je welzijn. Elk element brengt zijn eigen geschenken met zich mee en samen zorgen ze voor energie en gezondheid in lijf en geest. Aarde geeft je stabiliteit en kalmte. De wind staat voor licht kunnen bewegen én kunnen veranderen. Vuur zet je aan om intenties met inspiratie en moed waar te maken. Water wordt gekenmerkt door flow: je niet vastklampen, maar meestromen met het leven. En tot slot is er ruimte, een onmisbaar element voor ontspannenheid en gelijkmoedigheid. Alleen waar ruimte is, kan energie vrijuit vloeien.

Het element aarde
De Yak die zijn schouder naar de aarde brengt
Aarde staat voor de stabiliteit en kalmte die we nodig hebben om nieuwe energie te krijgen.

Het element wind
Het wilde Paard dat gaat liggen
Vloeiend en licht in beweging zijn, maar ook kunnen gaan liggen: de wind kent de sleutel tot een goede omgang met energie

Het element vuur
De Valk die de kracht van de wind onder zijn vleugels voelt
Laat je door je natuurlijke kracht aanvuren om je ambities waar te maken: vuur is je motor!

5deHet element water
Een nieuwe Berg die uit vier continenten oprijst
Moeiteloos als water meebewegend met alles wat er op je pad komt, put je jezelf niet uit door rigiditeit en vastklampen.

Lu Jong is thuiskomen bij jezelf. Kom het eens ervaren!

Meditatie
Het in stilte zitten en ervaren van alles wat in jou leeft. Het tot rust komen of het ervaren van lichamelijke sensaties. Er zijn zoveel verschillende soorten meditatie die allemaal helpen bij het meer thuiskomen bij jezelf. Compassie en acceptie van jezelf en het leven, om in vrede met jezelf en alle andere levende wezens om jou heen te kunnen zijn. Het brengt rust en kan levens verrijkend zijn. Omdat ik bekend ben met heel veel verschillende soorten mediatie kan ik me gemakkelijk aanpassen aan de wensen en behoeften die in het moment voren komen. Van basismeditatie tot healing-meditatie: ik breng je graag terug naar de stilte in jezelf.

Start 11 september 2023 in Oldenzaal
11-09 Maandag avond 18:30-19:30, Tulpstraat gymzaal
14-09 Donderdag morgen 09:00-10:00, Meijbreestraat gymzaal

Benodigdheden: yoga matten en kussens zijn er. Neem zelf een deken mee, of een stoel, krukje als je die nodig hebt. Een handdoek en eventueel fijne yoga sokken.

Kosten: 40,- per maand geen inschrijfkosten.
Verdeeld over 12 maanden voor ca 42 lesdagen per jaar.
Vakantie en feestdagen:
Bij genoeg Animo in de vakanties min 4 personen laat ik de lessen doorgaan.
Behalve kerstvakantie. Pasen, Pinksteren, Rosenmontag, hemelvaart gesloten.
Ik ben niet gebonden aan schoolvakanties. Mijn vakantie laat ik minimaal een maand van tevoren te weten.
Voor alle cursisten gelden de algemene voorwaarden.

Laat je lichaam weer tot rust komen