Instagram WhatsApp
Logo De Waterval
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 10

Mindful run

Sporten als middel of ter ondersteuning om te helen. Uit onderzoek is gebleken dat hardlopen bij burn-out en bij depressieve klachten helpend is. Onze hormonen spelen een enorme rol in hoe we ons voelen. Onze hormonen worden onder andere beïnvloed door voeding en beweging/sport. Stress en rust hebben veel invloed op onze hormonen.
Daarnaast geeft sporten ook zelfvertrouwen, iets kunnen en ergens plezier in hebben. Of dat nu in groepsverband of individueel is. Het groepsverband brengt ook een sociale verbinding met zich mee, wat als prettig ervaren kan worden.

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse cursus Mindful Run geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

Klik hier om je aan te melden voor deelname aan één van de activiteiten

Voorbeeld van een cursusdag
09:30 uur: Start cursus rustig inlopen of andere opwarmende oefeningen;
09:45 uur: Ademhalingstechnieken, Yoga en Core Stability oefeningen;
10:00 uur: Beter leren lopen, hardlopen als beleving, beter leren voelen;
10:20 uur: Hardloop kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken;
10:45 uur: Cooling down en Body-Scan;
11:00 uur: Einde training.

Resultaat
Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen.
Je hardloop carrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.

Kosten
De cursuskosten bedragen €95,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor een individuele cursus geldt een ander tarief

Wil jij liever wandelen of lukt hardlopen niet? Dan is de Mindful Walk cursus geschikt voor jou. In deze cursus komen dezelfde technieken aan bod, alleen dan toegepast tijdens het wandelen.

En zoek je na de basiscursus meer verdieping, dan is de vervolgcursus een mooie volgende stap.

Daarnaast is ervoor zowel hardlopen als wandelen een coaching-traject mogelijk.
Beide hebben een ander doel.
Wandelen is prestatie zonder druk / lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht.

Stap voor stap bouwen conditie op, werken aan de mentale en emotionele gezondheid.

Wandel coaching is helder en effectief.

Een coaching traject bestaat uit 5 sessies van 2 uur plus één terugkom sessie na 2 maanden. Voorafgaand aan het coaching traject vindt een kennismakingsgesprek plaats om te zien of er een klik is. Dit gesprek is altijd gratis. 75 euro per uur.

Resultaat van het Wandelcoachtraject

 • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
 • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
 • Gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding
 • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.

Daarom kiest u voor Wandel coaching

 • Onze aanpak is direct, duidelijk en actief
 • Professionele begeleiding volgens de Mindful Run-Methode
 • Nazorgprogramma’s: U kunt na het coaching-traject deelnemen aan de Mindful Run cursus.
 • Begeleiding van een ervaren gecertificeerd Mindful Run Wandelcoach

Hardloop coaching

Wil je liever individueel hardlopen, leren hardlopen en via het hardlopen jezelf leren kennen. We gaan de verdieping in tijdens het hardlopen. We zullen wat oefeningen doen, tools die ik heb uit andere opleidingen. Yoga en meditatie komen aan de orde.
Doelen stellen, mentale krachten en belemmeringen. Met tegelijkertijd je lijf voelen, in balans blijven. Omgaan met obstakels en vreugde momenten.

Resultaat van het hardlopen

 • Betere conditie en positief zelfbeeld
 • Jij krijgt en hebt meer energie, je voelt ook vreugdevoller
 • Inzicht in jezelf, over je gedachtewereld, waar geef je op en waar vind jij je kracht. Hoe motiveer jij jezelf.
 • Gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding
 • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.

Wordt Mindful Run coaching vergoed?

Overweegt u om een coaching traject in te gaan? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat u ook alles zelf hoeft te betalen. Naast het mogelijke voordeel van de aftrekbare particuliere (studie)kosten bij uw belastingaangifte, kunt u ook via diverse instanties voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u uw verzoek bijvoorbeeld voorleggen bij de volgende instanties:

Werkgever — Veel bedrijven hebben vaak een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, acquisitietraining, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met uw leidinggevende in hoeverre de organisatie een professioneel coachtraject hier ook onder vindt vallen. De kans is groot dat het bedrijf de kosten volledig op zich neemt. Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of een re-integratietraject. Vraag het gerust even na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van het traject blijft tussen ons.

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP’er — Als Ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kunt u zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Via PGB of het UWV — Leeft u op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kunt u de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Bent u op dit moment werkeloos en ontvangt u een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van uw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Uw zorgverzekering — De coaching van Mindful Run behoort niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.

Bronvermedling: mindful Run, waar ik ook een lidmaatschap heb als mindful Run instructeur. www.mindfulrun.nl